100 lépés

#016 - Kreatin feltöltés

2016. április 03. - M. Tamás

Több kutatás igazolja, hogy a kreatin az izomtömeg növekedésén felül a kognitív teljesítményt is pozitívan befolyásolja. Ezért említettem meg az a fizikai energia menedzseléséről szóló bejegyzésben.creatine-brain-brawn.jpgFriss tanulmányok szerint az agyban található kreatin vegyületek relatív szintje megbízhatónak mondható a mentális teljesítmény mutatójaként. Más szóval, minél több kreatin van az agyadban, annál jobban képes az elméd teljesíteni.

Szerintem nagyon egyszerű és költséghatékony módja a fizikai és mentális energiád növelésének a kreatin kúra párosítva sok víz fogyasztásával. (Én jelenleg napi 4 liter folyadék fogyasztására törekszem és hétfőn kezdem meg a kreatin feltöltő kúrámat)

A kreatin természetes formában megtalálható a húsokban, és táplálék kiegészítő formájába is be lehet vinni. Alább két írás, ami bővebben kifejti a kreatin előnyeit:

Kreatin, a csodaszer 

Kreatin, az agynak is (peakshop)

UPDATE: A feltöltés 5. napján tapasztalat: sokat dobott az erőszintemen. Minden súlyt feljebb tudtam venni és az edzés végén is ment a koncentrált izom munka. A következő 3 hónapba velem marad.

A bejegyzés trackback címe:

https://100lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr478555794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása