100 lépés

#023 - Szükséges hibák

2016. június 25. - M. Tamás

Hibázni jó

Ha egy projektbe kezdesz bele, jól használható az az analógia, hogy először is kell egy terv. Viszont nem érdemes a végtelenségig csiszolgatni - minden lehetőséget kigondolni - mert úgy az életbe nem kezdesz bele.

A terv csak az elindulást szolgálja - hogy megszerezhesd azokat a tapasztalatokat amik alapján egy sokkal jobb tervet tudsz készíteni. Egy 2.0-s verziót, amivel már négyzetesen jobban tudsz hasítani. Hogy miért? Mert már elkövetted a hibákat (!) és tudod, hogy mire kell odafigyelned legközelebb. A hibákat nem elkerülni kell, hanem tanulni belőlük. Ez az iterativ fejlődés kulcsa. Ami egy sokkal hasznosabb megközelítés, mint ha próbálnál tapasztalatok nélkül mindent tökéletesen csinálni és ezzel teljesíthetetlen elvárásoknak megfelelni. 

fail2.jpg

A perfekcionizmus bűn

A napokba fogalmazódott meg bennem az ötlet, hogy fél év múlva elindítok egy új projektet, amit már erősen a közösségi média irányába szeretnék tolni. Egy fókuszáltabb és gyakorlatiasabb anyagot szeretnék előállítani, amik kiindulópontként szolgálnak pár hasznos készség elsajátításához.

A 100lepes ezt a "nagyobb célt" hivatott szolgálni, ugyanis szükségem volt hozzá egy olyan platformra, ahol elkezdhetek hibákat elkövetni. Mit értek ez alatt? 

Ha beleolvasol látod, hogy a megfogalmazásom leginkább öncélú, nem használok túl sok figyelmet megragadó technikát - mint ütős bejegyzés címek, aktualitások stb... (Erre a 3 dologra figyelj amikor a Belga - Magyar meccset nézed vasárnap.. LOL - mekkorát menne egy ilyen bejegyzés most, a Nemzeti Sport tudja :P)



Szóval meglepődtem mikor reggel láttam, hogy 1000+ lapletöltést kapott az előző - Erőszakmentes kommunikációról írt bejegyzésem

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://100lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr628838354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása