100 lépés

Május - hónapzáró

2016. május 31. - M. Tamás

Bejegyzések szempontjából nem ez a hónap volt a legtermékenyebb. Egy cikket irtam arról, hogy miért érdemes elkülöniteni a fontos feladatokra az időt és ezeket az idősávokat tiszteletben tartani, illetve tartatni (!) másokkal. 

900. oldalánál járok a Veszett Világgal, körülbelül 120 oldal van még hátra - szépen kibontakozik benne Ayn Rand objektivizmusnak nevezett filozófiája - ami erősen a racionális önérdek követése, továbbá a kapitalizmus mellett teszi le a voksát. (egy hasznos nézőpont abban az esetben, ha valakire jellemző, hogy "túl rendes" a környezetével, és hajlandó "fedezetlen csekkeket" elfogadni)

Sikerült mélyebben megérteni pár olyan dolgot, amivel korábban csak informálisan voltam tisztába. Arról beszélek, hogy a tapasztalatok, hogyan befolyásolják a hiedelmeidet.. a hiedelmeid az önképedet, ami később visszahat a cselekedeteidre. Egy számomra fontos területen sikerült ezt átlátnom és ez további érv amellett, hogy az tapasztalati tanulás sokkal nagyobb jelentőségű mint az informális tudás.

A képesség, hogy ki tudod mondani azt ami ösztönszinten megfogalmazódik benned és az, hogy bizonyos szituációkban meg tudod zabolázni az ösztönkésztetéseidet, hogy a hosszú távú érdekeidet figyelembe véve cselekedj - egyaránt fontos. így leírva ez egy banális gondolatnak, sőt ellentmondásnak tűnik - az érzelmi intelligencia ami lehetővé teszi, hogy nyomás alatt a gyakorlatba is megfelelően tudd súlyozni a döntéseidet.

Áprilisba javítottam a fizikai energia szintemen, a május pedig egyértelműen a figyelem irányításának készségéről - a mentális energia menedzseléséről szólt.fotolia_61003449_xs.jpg

A kérdés, amit a következő hónapban boncolgatok, hogy a fegyelem mint érték, hogy jelenik meg a hétköznapjaimba. 

Az embernek van egy alapvető vágya a befolyásra. Én legalább is mindig egy klassz készségnek gondoltam, ha valaki együttműködésre tudja bírni a másik felet, akár kis -akár nagy dolgokban. Egyszerű levonni azt a következtetést, hogy egy szubmisszív emberrel szemben láthatóan könnyen érvényesítheted az érdekeidet, ha agresszíven kommunikálsz. De ez nem a te erősséged - sokkal inkább a másik fél konfliktus kerülése miatt van.

Ugyanez a kommunikációs "stílus" másokban leginkább csak ellenállást vált ki, ami gátat szab az együttműködésnek. Ezért a a hónap második felétől a kommunikáción belül az erőszakmentes kommunikációval fogok foglalkozni.

Végig akarom naplózni a 8 hetes meditáció programot, hogy ezzel is nagyobb figyelmet szenteljek neki. És egy laza diétát is lenyomok a következő hónapban. Ez amúgy is tervben volt, de LifeT!lt-re napokba kikerült bejegyzés ezt tovább motiválta bennem.large-11.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://100lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr788757664

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása