100 lépés

Időgazdálkodás

2016. április 29. - M. Tamás

Ezt a bejegyzést először úgy akartam megírni, mint ha általánosságban mindenkire igaz lenne. De be kellet látnom, hogy nem az, ezért muszáj vagyok szimplán csak magamra vonatkoztatni.

Pár dolog egyenlőre nem "az ideális" az életemben, és az egyik ilyen tényező a rendelkezésemre álló szabadidő = kevés (amihez hozzá kell tennem, hogy ha túl sok lenne, valószínűleg nem kezelném eléggé értékként, és nagy részét hagynám elfolyni) 

Alapfelállás

Ha szummázom a fejembe lévő célokat, és összevetem a haladásom sebességével akkor kijön, hogy a szűk keresztmetszet az idő, és ebből kifolyólag számomra prioritás, hogy hogyan menedzselem azt...és kimondom: igen ezzel egy plusz feszültséget vállalok magamra, tudatosan.

Amikor megkérdezem magamtól, vagy mástól, hogy mennyi szabad idővel rendelkezik, akkor arra gondolok, hogy mennyi időt tud egy fókuszált alkotói munkára felhasználni. 

A legtöbben azt mondják hogy úgy nagyjából 5-6 órát. Tényleg? Na az tök jó!

Emberünknek van egy 8 órás munkája, ugye oda el is kell jutni, ugye reggel le kell zuhanyoznod, kaját csinálnod, felöltöznöd. Ezzel az idővel nem te rendelkezel. Ha nincs egy rabszolgád, akkor a boltba is neked kell elmenned, mondjuk erre számoljunk fél órát. Ja és az alvás - szintén nem te rendelkezel vele - kell aludnod, számoljunk erre is 8 órát. 

Ha így utána számolsz, akkor kijön, hogy marad egy nap 3-4 óra, amit szabadon felhasználhatsz.  (bár ez nettóban szerintem még kevesebb, mert nem számoltuk bele a csipcsup beeső teendőket, üzenet váltásokat, stb)

Szóval annyi lenne a lényeg, hogy van minden nap 3-4 olyan óra, ami meghatározó tud lenni, hogy mivel telik el.

Egy 40 perces sorozat megnézése, vagy a szükségesnél hosszabb időtöltés egy közösségi média site-on az én esetemben totálisan telibe tudná baszni, hogy haladjak a céljaim felé.f777f541d02099bf914e3349b45a68cb.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://100lepes.blog.hu/api/trackback/id/tr688478636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása